Mirte, puurheid en schoonheid

In onze roll-on nr 3, zitten de etherische oliën van mirte, ravintsara, balsemspar, Siberische spar, Himalaya ceder, ... een geurcompositie die je met volle teugen laat genieten, met in herinnering een wandeling in een bos of lekker uitwaaien aan zee. De meeste mensen herkennen hier de spargeur maar ruiken en voelen dat er meer in zit. Daarom willen we u een tweede hoofdcomponent voorstellen: de minder gekende maar prachtige mirte olie.

Myrtus communis of Myrthe of Myrtea of Hadas (Hebreeuws) of gewoon Mirte is een boom met donkergroene glanzende aromatische bladeren die we rond de Middellandse Zee vinden. Als altijdgroen blijvende boom staat hij symbool voor het eeuwige leven.

In de lente bloeien er witte bloempjes op als stralende sterretjes. Mirte houdt van de schaduw maar als de zon de struik belicht stralen de glanzende bladeren en witte bloemetjes van lieflijkheid, puurheid en blijheid. Heel wat sagen vertellen over de verering en ontroering voor deze schoonheid. In de oudheid tooiden de Grieken bij feesten het hoofd met een mirtekrans als symbool van vreugde. Mirte was gewijd aan Aphrodite en Venus, de godinnen van de (erotische) liefde, schoonheid en vrede. Nog steeds wordt mirte verwerkt in bruidsboeketten als symbool van zuiverheid, schoonheid en vruchtbaarheid.

Sinds 1850 is er aan het Britse hof een koninklijke traditie dat de bruiden mirte in hun boeket dragen. Meghan Markle (huwelijk van prins Harry) zette deze traditie verder en koos mirte voor haar bruidsboeket.

In de aromatherapie opent mirte de ademhaling door de luchtwegen te zuiveren van slijmvorming. Zo ervaart men terug een diepere ademhaling en wordt het hart ritmisch gemasseerd. Mirte-olie inademen of een massage op de borst brengt rust die opent voor creativiteit.

Een mooie symboliek ontstaat samen met het witte pluimpje op de kaart: dit dwarrelt traag en speels naar beneden, surft op de lucht en de adem, het stijgt daardoor soms weer even naar boven en roept zo blije verwondering op. Een stil gebeuren dat je doet vertragen en genieten van lichtheid en speelsheid.

Met de hierboven omschreven symboliek is deze geurcompositie een liefdesboeketje bij Valentijn.

Geurcompositie 3 combineer je met kaart E (wit relief pluimpje) of met kaart C (antraciet grijs / turkoois).

Wens je nog een andere combinatie is dit zeker mogelijk.

Recente berichten